امروزه با بالا رفتن سرعت زندگی بخصوص در کلان شهرها فضاهایی مانند رستوران و کافی شاپ چه برای تهیه غذا مطبوع و چه برای ایجاد محیطی مناسب جهت آرامش، لذت بردن و یا قرار های دوستانه و کاری نقش آفرین شده است. البته این نکته قابل انکار نیست که خدمات مناسب یک رستوران و کافی شاپ ها می تواند باعث جلب رضایت و حضور مشتریان در این فضاها شود، اما یکی دیگر از نکاتی که به جلب مشتریان بیشتر و رونق چنین کسب و کار هایی کمک می کند، طراحی مناسب فضای رستوران و کافی شاپ است. در طراحی رستوران و کافی شاپ باید به نکات ریز اما مهمی توجه کرد. اولین و مهمترین نکته در طراحی رستوران و کافی شاپ تعیین مخاطبان و بررسی سلیقه آنها در انتخاب فضای مطبوع است. در طراحی رستوران و کافی شاپ باید به این نکته دقت شود که غالب مشتریان رستوران و کافی شاپ کدام دسته از مردم با چه ویژگی های فرهنگی شخصیتی و طبقاتی هستند تا متناسب با روحیات علایق و سلایق آنها طراحی مناسب صورت پذیرد. همچنین نوع خدمات ارائه شده و منوی رستوران و کافی شاپ می تواند در طراحی چنین فضایی نقش کلیدی بازی کند.
با در نظر گرفتن مواردی چون موارد فوق و همچنین صدها نکته دیگر میتوان گفت که طراحی رستوران و کافی شاپ می تواند جزء سخت ترین و چالش برانگیزترین انواع طراحی های داخلی باشد و نیازمند تخصص بالا در زمینه طراحی و همچنین شناخته بازار هدف و مخاطبان چنین فضاهایی است.