Logo
Go Right
جست و جو
پروژه ها
Go left
پیوستن
خانه . ژئوتکنیک . حفاری ژئوتکنیک
تعداد رای کافی برای امتیازبندی دریافت نشده
حفاری ژئوتکنیک
پر بازدید
واپسین دگرگونی: آدینه، 17 امرداد، 1399
حفاری ژئوتکنیک
شرح و توضیحات

حفاری ژئوتکنیک به منظور به دست آوردن نمونه شاهد از زیر لایه های مختلف زمین انجام می شود. ممکن است برای به دست آوردن این نمونه ها به روش های مختلفی از حفاری ژئوتکنیک نیاز باشد. روش های مختلف حفاری نیاز به دستگاه های متفاوتی دارد. هلدینگ سورن با داشتن بخش تخصصی برای انجام مطالعات ژئوتکنیک و دستگاه های حفاری به روز این امکان را دارد که در این بخش نیز به سازندگان یاری برساند. 

اما تیم سورن چه روش های حفاری را می تواند انجام دهد؟

 

حفاری دورانی Rotary Drilling 

 در حفاری دورانی همانطور که از اسم آن پیداست، به شکل چرخش مته بر روی سنگ انجام میشود. در واقع این چرخش موجب خرد شدن سنگ و ساییدگی آن می شود. مته های متخلفی برای حفاری در این روش وجود دارد که هر کدام از آنها استفاده ای مخصوص به خود را دارند. برای حفر چاه های نفتی و یا گازی از این روش استفاده می شود.

 

حفاری ضربه ای Cable Tool drilling  

 این نوع حفاری، روشی مرسوم در گذشته بوده است. در این روش، مته به شکل سقوط آزاد به داخل چاه راه پیدا می کرد. ضربه ناشی از این برخورد باعث خرد شدن سنگ و حفر چاه می شد. در مرحله بعدی خرده سنگ ها از داخل چاه خارج می شد و مجددا ضربه دیگری زده می شد. مشکل استفاده از این روش بزرگی و پرزحمت بودن وسایل موردنیاز برای حفاری است. همچنین در صورت قوی بودن خاک، حفر آن به سختی انجام می شود. از دیگر مشکلات می توان به این نکته اشاره کرد که از برخورد سر مته به سنگ، اغتشاشاتی ایجاد می شود که بر روی میزان SPT تاثیرگذار است. در چنین شرایطی مغزه گیری و نمونه UD سنگ امکان پذیر نخواهد بود. 

 

حفاری شستشویی (Wash boring)

از این روش برای به دست آوردن نمونه های اولیه و آزمونهای برجا استفاده می شود. این روش در همه نقاطی که برای وسایل سبک قابل دسترسی باشند، قابل اجراست. حفاری شستشو، برای عمق های کمتر از 10 متر کاربرد دارد. برای حفاری در زمین هایی که خاک مقاوم دارند و یا سنگ هستند، اجرای این روش ممکن نیست. از دیگر معایب روش حفاری شستشویی این است که در حین خارج کردن گراول از لوله جدار مکان دارد کیفیت نمونه ها کاهش یابد.

 

حفاری با مته حلزونی پیوسته توپر

ساده ترین روش گمانه زنی، حفاری با مته حلزونی توپر است. این روش دارای دو مولفه پایه است: سر مته و مته حلزونی. سر مته در انتهای ساقه مته قرار دارد و خود ساقه از حلزون های جداگانه ای تشکیل شده است که این حلزون ها به یکدیگر متصل هستند.

وظیفه سرمته شل کردن خاک است و حلزونی ها، خاک شل شده را به بالا منتقل می کنند. معمولا طول حلزونی ها 1.5 متر است و قطر خارجی شان از 10 تا 35 سانتی متر متغیر است. در این روش حفاری، بعد از رسیدن به عمق نمونه برداری، گمانه از قطعه های خرد شده خاک پاک می شود و اوگر و سرمته به وسیله کابل بیرون کشیده می شوند. در مرحله بعدی، وسیله نمونه برداری به داخل فرستاده می شود تا از کف گمانه نمونه گیری شود. در صورت نیاز دوباره سرمته و حلزونی ها جایگزین وسیله نمونه برداری می شوند و حفاری از سر گرفته می شود.

 

حفاری با مته حلزونی پیوسته توخالی

روش حفاری با مته حلزونی توخالی درست شبیه به مته توپر است. با این تفاوت که برای نمونه گیری نیازی به خارج کردن اوگر از داخل گمانه نیست. داخل ساقه، توخالی است و نمونه گیر از داخل ساقه مته به پایین فرستاده می شود. مزیت اصلی این مته نسبت به نوع توپر آن، این است که به راحتی میتوان، میله های حفار مرکزی را برای انجام نمونه گیری دست خورده، دست نخورده و یا مغزه گیری از داخل گمانه خارج کرد.

آرا کاربران: 0
بازدید: 1694
رای: 0
آرا صاحب‌نظران: 0
بازدید: 2
رای: 0
نشانی: پاسداران، نگارستان پنجم، پلاک ۱۵
کد پستی: ۱۶۶۴۷۱۵۷۱۱
تلفن: ۳-۰۲۱۲۲۸۸۳۰۴۱
ایمیل: Sourenteam@gmail.com
شبکه‌های اجتماعی

Culture
ایران
پروانۀ بهره‌برداری ویژۀ هلدینگ سورن است. برخاسته از ( وی‌آی‌تی ۰.۹.۷ )
پارسی